Beste vriend(in),

 

We maken ons weer op voor een nieuw Motorsportschool Zolder jaar. Een motorsportjaar waarin we verplicht zijn heel wat te gaan veranderen.

Op de meeste circuits wordt samenleven met de buurt altijd maar moeilijker en moeilijker. In de motorcross hebben ze dit jaar zelfs het Honda Park in Balen en het crosscircuit in Lommel gesloten na klachten van de buurt.

In Zolder loopt het vooralsnog niet zo’n vaart maar we hebben op vraag, en in overleg met de buurt, toch serieus moeten inbinden om nog een vergunning te verkrijgen voor onze activiteiten. Zo hebben we het aantal dagen met 98 dB(A) limiet moeten halveren. Concreet wil dat zeggen dat we nog 13 Motorsportschool 98 dB(A) dagen hebben i.p.v. 25 ! Bovendien kunnen we ook geen zaterdagen en zondagen meer aanbieden.

Vorig jaar hebben we zelf al ingegrepen naar het aantal toegelaten rijders per sessie en zijn we naar max 55 rijders gegaan maar nu wordt er echt drastisch verminderd. Goede zaak voor de meeste rijders is dat we ook nog maar maximum 40 rijders tegelijk op de baan mogen hebben.  Het wordt dus rustiger…    Op zich zijn minder rijders in de baan altijd beter maar dit heeft uiteraard een impact op de prijs die we voor 2022 zullen moeten verhogen.

Uiteraard spreekt het voor zich dat we op veiligheid niet gaan besparen en dat op alle Motorsportschool dagen een volledige veiligheidsmodule zal beschikbaar zijn zoals het altijd al geweest is.

Het aanbod en de manier van werken van Motorsportschool Zolder verandert uiteraard ook maar we zullen altijd nastreven om de kwaliteit te blijven garanderen waar Motorsportschool al bijna 25 jaar garant voor staat. De cursussen zullen worden herbekeken. In een latere newsletter komen we daar op terug.

Voorlopig verandert er voor de donderdagen niets. Deze zullen vooral worden gebruikt voor de wedstrijden van de Short Endurance en de Van Zon Sprint Series. Uiteraard afgewisseld met sessies vrij rijden.

We gaan ook de administratie restylen zodat we hopelijk minder frustraties hebben dan het afgelopen jaar waar het niet altijd vlekkeloos is verlopen.

We proberen om vanaf 15 december alle data online te hebben en geven zeker een seintje als we klaar zijn om boekingen te registreren.

 

Sportieve groeten,

Hans Van de Ven en het gans Motorsportschool Zolder Team