Vrij rijden

Schrijf je in

Regelgeving vrij rijden

Zolder

Er is absolute motorstilte in de paddock van het Circuit Zolder tot ‘s morgens 09.00u., van 12.00u tot 13.00u en na 17.00u.. Vanaf het moment dat u de technische controle beëindigd heeft plaatst u uw motorfiets in de paddock en respecteert u de motorstilte. Inbreuken tegen deze regel worden bestraft met uitsluiting uit het evenement.

Op circuit Zolder zijn dagen vrij rijden opgesplitst in 2 verschillende types.

  • Vrij rijden met geluidsbeperking : tijdens deze dagen moeten alle motoren verplicht voorzien zijn van een originele uitlaat of een uitlaat met dB-killer. Vrij rijden met open uitlaten : Tijdens deze dagen is er geen geluidslimiet al worden kleine GP-dempers niet toegelaten.

Tijdens de dagen van het vrij rijden worden alle rondes gechronometreerd. Op basis van deze tijden kunnen de deelnemers van groep worden gewisseld. Zo komen we dan tot evenwichtige groepen waarbij de onderlinge tijdsverschillen niet te groot zijn.

Mettet

Enkel motoren met 98 DB of uitlaten met DB killer zijn toegelaten op deze dagen.

Algemene inlichtingen

Enkel motoren met 98 DB of uitlaten met DB killer zijn toegelaten op deze dagen.

Inschrijven op één van onze circuitdagen dient verplicht te gebeuren via internet. Op alle circuitdagen zijn er groepen “minder snel” en “snel” voorzien in het vrij rijden. Op sommige dagen hebben we ook beginnersgroepen. Inschrijvingen starten om 7 uur in box 34-35. Na deze administratieve inschrijving dien je je motor te keuren. In de paddock is er 220V beschikbaar (voorzie zelf een blauwe campingstekker). De avond voor het evenement kan er overnacht worden in de paddock. In de paddock van Circuit Zolder is er een tankstation. Let op: je kan hier enkel met een betaalkaart betalen. In Mettet is er geen tankstation in de paddock, maar wel net buiten het circuit, aan de openbare weg. Op het circuit van Zolder kan je voor een hapje en een drankje terecht in de OTO-Bar, in de paddock. In Mettet is er ook een restaurant ter beschikking.