Cursussen

Cursusaanbod

Onze Basic Circuit Training is er voor motorrijders met rijervaring, maar die nog nooit op een circuit hebben gereden.

Tijdens deze cursusdag brengen we jou de basisbeginselen van het circuitrijden bij, uiteraard in de meest veilige omstandigheden.

We beginnen deze circuitdag met een uitgebreide briefing, om ons vervolgens klaar te maken voor de eerste van in totaal 5 sessies van 20min. circuitrijden. De circuitsessies worden afgewisseld met 3 blokken theorie waarbij we wat meer uitleg geven over zitpositie op de motor, rijlijnen,remtechniek, kijktechniek,…

Alle circuitsessies worden gereden onder begeleiding van 2 instructeur per groep van 10 cursisten. Dit geeft de instructeurs de mogelijkheid om na iedere sessie individuele bevindingen te delen met de cursisten van hun groep.

Qua uitrusting laten we een textiel motorpak toe, als het aan elkaar geritst kan worden. Wij raden wel een lederen motorpak met rugbeschermer aan, jeansbroeken worden niet toegelaten. De Basic Circuit Training is enkel toegankelijk voor motoren +500cc.

De volgende stap in ons aanbod circuit trainingen is er voor motorrijders die reeds een Basic Circuit Training volgden of van nature een zeer sportieve rijstijl hebben. Doel van deze circuit training is onze cursisten klaarstomen om vlot en veilig vrij te kunnen rijden op het circuit.

Het concept is gebaseerd op dat van de Basic Circuit Training, maar het tempo wordt opgetrokken. 

De dag bestaat uit 5 circuitsessies, die worden afgewisseld met 3 theoriesessies.

We rijden eerst 3 circuitsessies onder begeleiding van 1 instructeur per groep van 5 cursisten. Voor de laatste 2 sessies trekken onze instructeurs de groepen gedurende twee ronden op gang, waarna de cursisten vrij kunnen rijden.

Voor de Advanced Circuit Training gaan we ervan uit dat iedere deelnemer de basisbeginselen van het circuitrijden reeds onder de knie heeft.
De nadruk ligt dan ook op het bijschaven van de rijlijnen en kijktechniek, het focussen op de rempunten en het inhalen van andere deelnemers.

Je dient te beschikken over een lederen pak (één- of tweedelig) om deel te nemen, en raden het gebruik van een rugbeschermer aan. Een textiel motorpak en jeansbroeken worden niet toegestaan.

Deze circuit training is er voor de circuitrijders die onze Advanced Circuit Training volgden, de aangeleerde technieken hebben toegepast tijdens een dag vrij rijden “minder snel” en verder willen evolueren naar de groep vrij rijden “snel”!

Per groep van maximaal 5 cursisten wordt er één instructeur toegewezen die jullie de ganse dag begeleidt en met raad en daad bijstaat. Tevens heeft ook iedere groep een dubbele pitbox ter beschikking waar de motoren worden opgesteld.
Door de kleine groepen, de interactie tussen cursisten en de veel persoonlijkere aanwijzingen van de instructeur, zullen alle cursisten gedurende 5 sessies van 20min. nog veel sneller vorderingen maken.

Dit maakt dat de meeste deelnemers aan deze cursus daarna de overstap kunnen maken naar de snelle groep van het vrij rijden.

Je dient te beschikken over een lederen pak (één- of tweedelig) om deel te nemen, en raden het gebruik van een rugbeschermer aan. Een textiel motorpak en jeansbroeken worden niet toegestaan.

Vanaf 2020 wil de Motorsportschool nog een stapje verder gaan in zijn programma van opleidingen.
Tijdens de dagen Niveau 2 en ART bieden we de mogelijkheid om private coaching te reserveren.

We vertrekken hier van onze zelfde basis die we al jaren toepassen nl beter, sneller en veiliger op circuit leren rijden.
Het voordeel van Private Coaching? Je hebt de mogelijkheid om de hele dag de instructeur volledig voor jou te hebben. Geen groepsdruk of angst om vragen te stellen. De instructeur kan alle focus op jou leggen en jij kan gedurende dag je problemen op het circuit aankaarten.
Dit maakt dat we meer kunnen bereiken in het verbeteren van je lijnen en zithouding.

Afhankelijk van je niveau werken we een programma af gedurende de dag. Of je nu 1.45 rijdt, of die magische grens van 2 minuten wil breken op Zolder, alles is mogelijk. Belangrijk is dat je aangeeft wat je doelen zijn.

Tijdens de dagen Niveau 2 / ART zitten we met een beperkte groep op het circuit waardoor we tijdens elke sessie plaats en tijd hebben om op verschillende punten te werken. Tijdens de 5 sessies van de dag bekijken we volgende punten:

  • Zithouding en bewegen op de motor
  • Kijktechniek
  • Bochtentechniek
  • Rijstijl
  • Acceleratie en remmen
  • Individuele vragen

De Private instructor heeft een camera ter beschikking op de motor die de sessies kan vastleggen. We kunnen je filmen terwijl we achter je rijden, of filmen terwijl we voor je rijden. Of we monteren de camera op jouw motor

Na elke sessie bekijken we beelden en gaan we dieper in op je vragen of problemen op het circuit.

De coaching kan je individueel boeken of samen met vrienden (max 3 personen per groep) en bedraagt 1.200 eur per dag.

Beeldmateriaal krijg je mee op het einde van de dag.

We voorzien voor de cursist een aparte plaats in de pitbox en water en lunch.

Je dient te beschikken over een lederen pak (één- of tweedelig) om deel te nemen. Wij raden wel het gebruik aan van een rugbeschermer.

Coaching onder de 1.40 op zolder wordt nog niet aangeboden.

Wil je andere dagen private coaching (bijvoorbeeld tijdens niveau 1+) gelieve hiervoor te mailen naar info@motorsportschool.be