FAQ

Motoren moeten voorzien zijn van 98 DB of uitlaten met dB-killer.
Tijdens de donderdagen in Zolder zijn open uitlaten toegestaan maar toch vragen we hier ook om het een beetje deftig te houden. Uitlaten type GP-demper zullen ook dan worden geweigerd.

Profielbanden moeten een profiel hebben van minimum 1,5mm diepte over het ganse loopvlak. Voor circuitgebruik verminder je je bandendruk naar 2,2 BAR voor en 2,0 BAR achter. Als je met de motor, over de baan terug naar huis rijdt vergeet dan niet de bandendruk terug te verhogen. Er is tijdens de circuitdagen altijd een bandenservice aanwezig. Aankoop van Pirelli banden tegen zeer scherpe prijs is mogelijk.

Remblokjes moeten voorzien zijn van een frictielaag of voering van minimum 2mm. Motoren moeten voorzien zijn van een achterrem.

• Integraalhelm is ten zeerste aanbevolen. Jethelmen worden geweigerd.
• Lederen motorlaarzen aanbevolen. Lage baskets worden geweigerd.
• Lederen handschoenen verplicht.
• Rugbeschermer ten zeerste aanbevolen. Het is een schande als je zonder rijdt. Rugbeschermers zijn in de raceshop op circuit te koop voor 60€.
• Lederen motorpak is ten zeerste aanbevolen. Als je pak uit 2 delen bestaat zorg je er voor dat je de 2 delen aan elkaar kunt vast ritsen.
• Nylon kledij wordt toegestaan maar er moet wel goede beschermstukken inzitten. Ook hier moet broek en vest aan elkaar worden geritst.
• Jeansbroeken, zelfs met verstevigingen, worden geweigerd.

De remhendel van de motorfiets mag niet beschadigd of krom zijn. Je zou immers niet de eerste zijn die tijdens een remmanoeuvre zijn eerder beschadigde remhendel gewoon kapot knijpt…!
En geloof me maar … dat is iets dat je niet wil meemaken. Ook al is je remhendel alleen maar gebogen dan nog is de sterke van het materiaal aangetast wat een breuk tot gevolg kan hebben.

Tijdens de dagen van de Motorsportschool Zolder is de OTO-BAR altijd open. Je kan er ’s morgens vanaf 7u terecht voor een kop koffie of een broodje. ’s Middags krijgen alle deelnemers een gratis drankje bij een lunch.

Er is op alle dagen in Zolder een technische service aanwezig. Deze jongens kunnen je altijd helpen.
Ze kunnen natuurlijk geen mirakels verrichten.
Er is ook altijd een kleine shop waar de jongens remblokken, remhendels, rugbeschermers, kneeslider, olie,… verkopen.

Er is in de paddock van Circuit Zolder een benzinestation dat sinds dit jaar is uitgerust met bankcontact.

Buiten de hierboven behandelde vragen nog 1 ding : motoren met olie- of waterlekkage worden geweigerd op de technische controle. Zorg ervoor dat je motorfiets in orde is!

Motorrijden is, en zeker op de openbare weg, een risicovolle hobby. Zorg er altijd voor dat je veilige motorkledij draagt.