Headlines

2020

It’s this time of the year again …

                                      De data 2020 staan online !

 

Begin December dat betekent dat onze kalender voor volgend jaar weer helemaal klaar is en dat jullie kunnen beginnen plannen. Alles staat voor jullie klaar via www.motorsportschool.com

We beginnen 2020 met een voorjaarstrainingsdag in Zolder op donderdag 12 maart. Gevolgd door een   3-daagse voorjaarsstage in Cartagena ( 24-26 maart ). Daarna wordt het oude asfalt van Zolder opgebroken en wordt Circuit Zolder 5 weken een grote bouwwerf. Het vernieuwde asfalt zal worden ingewijd door de grote jongens van DTM tijdens het laatste weekend van april. Daarna is het aan ons en kan ons seizoen pas echt van start gaan.

We hebben een aantal nieuwigheden voor jullie in petto :

*/ Nieuw voor 2020 is dat er op maandag 7 juli een LADIES ONLY is waarbij onze normale niveau 1 wordt vervangen door een beginnerscursus exclusief voor dames. Alle motoren welkom behalve choppers en scooters.

*/ Op maandag 17 augustus organiseren we een LICENSE PLATE ONLY dag. Ook hier vervangen we onze klassieke niveau 1 door een groep die zal bestaat uit uitsluitend motoren die voorzien zijn van een nummerplaat. Ook hier zijn alle motoren welkom behalve choppers en scooters.

*/ Onze SPRINT en SHORT ENDURANCE-wedstrijden blijven bestaan maar krijgen een “officieel statuut”. Vanaf 2020 strijden de rijders voor het Vlaams Kampioenschap en onder de vlag van de Vlaamse Motorrijders Bond. Uiteraard zijn alle Waalse, Nederlandse, Duitse en Franse rijders nog altijd heel erg welkom. Er verandert weinig aan de succesvolle format. Alleen komen er terug 2 gesplitste races voor de Cup ( vliegende start ) en de Supercup ( staande start met de lichten ).

*/ Op donderdag 11 juni organiseren we een manche voor het Belgische Kampioenschap Endurance. Deze wedstrijd telt ook voor onze short endurance die voor de gelegenheid dubbel zo lang wordt en voor dubbele punten zal gereden worden.

*/ We willen ook onze rijders uit het ENDURANCE 4 FUN niet in de kou laten staan en dus blijft ook dit kampioenschap bestaan. De wedstrijden worden dit jaar uitsluitend in Zolder gereden omdat het moeilijker en moeilijker wordt in het buitenland te rijden zonder goedkeuring van de lokale federaties.

Voor diegene die niet weten wat kopen of wat vragen onder de kerstboom...tijd voor een nuttig kadoo ! Onze KADOOBON die je aanvraagt via https://www.motorsportschool.be/cadeaubon.aspx is altijd een garantie op succes tijdens de familiefeestjes. De waarde van de kadoobon bepaal je zelf.

En als je je deze tijd van het jaar zou vervelen … op 14 december rijdt het BMW Motorrad Endurance Team onder leiding van onze Werner Daemen de 8 Hours of Sepang in Maleisië. Vaste IDM-rijder Ilya Mykhalchyk  en Kenny Foray krijgen in het verre Oosten de versterking van Markus Reiterberger.        Alles is naar goede gewoonte te volgen via Eurosport.   

 

Dan rest er ons alleen nog iedereen een fijn en gezellig eindejaar toe te wensen.

Bericht van 4/12/2019
Omschrijving Van Zon Sprint Series Club MET