Headlines

NEWS SEPTEMBER

De vakantie is bijna voorbij en dan kunnen we beginnen aan het laatste gedeelte van het seizoen. Mmmm klinkt precies raar…

Maar dat wil zeggen dat we er nog 2 maanden keihard tegenaan kunnen!

 

Om te beginnen op ZONDAG 2 SEPTEMBER tijdens een dagje VRIJ RIJDEN MET OPEN UITLATEN ! Er zijn hier nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Snel zijn is de boodschap. Let op … nog steeds gelden dezelfde regels in de Motorsportschool. U bent enkel zeker van deelname indien u ingeschreven bent EN ook betaald hebt.

 

Op DONDERDAG 6 SEPTEMBER hebben we weer een OPEN UITLATEN DAG samen met de Van Zon Sprint Series. Ben je een snelle vrij rijder ? Waarom eens niet een sprintrace rijden ? Voor de beginners hebben we in de CUP-groep een vliegende start. De SUPERCUP start uiteraard met de lichten zoals de grote jongens uit de MotoGP…

 

OP VRIJDAG 7 SEPTEMBER doen we een A.R.T cursus ( Advanced Riding Training ) en een cursus Niveau 2. Beide cursussen bieden veel circuittijd met instructie. Geen treintje rijden ofzo maar knallen onder begeleiding van een instructeur om zo je tijden gevoelig te verbeteren.

 

Op MAANDAG 10 SEPTEMBER en MAANDAG 24 SEPTEMBER hebben we 2 dagen de cursus Niveau 1 en 1+ in combinatie met vrij rijden. Op deze dagen rijden we met originele uitlaten of met dB-killers.

 

Onze laatste SHORT ENDURANCE in combin           atie met VRIJ RIJDEN OPEN UITLATEN wordt op DONDERDAG 27 SEPTEMBER gereden. Ook hier weer is de short endurance de ideale gelegenheid voor de snelle vrij rijders om eens wat raceervaring op te doen.

 

En op ZATERDAG 29 SEPTEMBER doen we er nog een weekenddagje VRIJ RIJDEN met originele uitlaten er bovenop. Ook hier weer de boodschap…wil je er nog bij wees dan snel !

 

En zeker niet vergeten te noteren in je agenda :

VRIJDAG 16 NOVEMBER – FEEST IN VERSUZ HASSELT met verloting van de BMW S1000RR !

Bericht van 27/08/2018


News JULI

Het mooie weer blijft nog wat duren en meer hebben wij niet nodig om een leuke dag door te brengen op circuit. Na een rustige IDM-periode breek voor ons de hel weer los maar dan wel positief… ! Met 10 circuitdagen de volgende 3 weken zullen wij ons niet vervelen en heb jij lekker veel mogelijkheden om je nog eens in het zweet te rijden.

 

Wat staat er nog op ons programma :

Nu donderdag 19 juli openen we met vrij rijden ( volzet ) en de Van Zon Sprint Races.

Vrijdag 20 juli is er Niveau en A.R.T ( volzet ) in combinatie met vrij rijden.

Het ganse weekend ( 21 en 22 juli ) slaan we onze tenten op in Mettet voor een weekendje vrij rijden. Op beide dagen zijn er nog plaatsen vrij.

Maandag 23 juli zijn we dan weer terug in Zolder voor een dagje Niveau 1 en 1+ in combinatie met vrij rijden.

Na een paar dagen rust hernemen we op donderdag 26 juli voor een dag vrij rijden zonder decibelbeperking.

Daarna reizen we door naar Croix-en-Ternois ( 28 en 29 juli ) voor een weekend Endurance 4 fun in combinatie met vrij rijden met open uitlaten.

In augustus open we op vrijdag 3 augustus met een dagje Niveau 1 en 1+ en vrij rijden.

De dag nadien op zaterdag 4 augustus hebben we voor jou een dag vrij rijden met open uitlaten.

 

We hopen alvast jou te mogen verwelkomen op één van onze circuitdagen.

Enjoy the sun and we see you on track

Bericht van 17/07/2018


News MAART 2018

Volgende week zitten we van maandag tot donderdag met een 40-tal rijders in Almeria op het nieuwe Circuito de Andalucia de eerste meters Motorsportschool 2018. Uiteraard zijn dit maar de “happy few” dus voor de veel van onze rijders begint het seizoen binnen een dikke 2 weken in Zolder. Op zaterdag 24 maart is het onze echte KICK-OFF van het seizoen 2018.                                             Hopelijk is winter daartegen de deur uit en de polar vortex terug naar de Noordpool…

Wat betreft de inschrijvingen …. Mogen wij jullie er bij aanvang van het nieuwe seizoen nog eens op wijzen dat een inschrijving alleen geldig is wanneer ze ook betaald wordt. Dus als je je hebt aangemeld maar nog niet betaald ben je niet zeker dat je op 24 maart kan rijden. We sluiten de inschrijvingen af als we het maximaal aantal BETALENDE inschrijvingen hebben geregistreerd. Vorig jaar heeft dat een aantal keren geleid tot wat frustraties maar de regels en de bevestigingsmails zijn heel duidelijk.                                                                                                                                                                         Dus een verwittigd man is er 2 waard…ook bij de Motorsportschool !

What’s new in 2018 ?

1/ BMW S1000RR TE WINNEN

Het is een feestjaar voor Motorsportschool want we bestaan dit jaar 20 jaar. We hebben via onze facebook pagina al wat leuke dingen kunnen weggeven en we gaan er het ganse jaar mee door.       Stay tuned on our social media…

MAAR …vanaf nu krijg je ’s morgens bij de inschrijving op de circuitdag een ticket waarmee je op het eind van het seizoen tijdens het grote “20 JAAR MOTORSPORTSCHOOL FEEST” een BMW S1000RR circuitmotor kan winnen. Uw aanwezigheid op het feest zal wel vereist zijn.

De datum van het feest wordt later bekend gemaakt maar vergeet alvast niet naar je ticket te vragen bij de inschrijving !

2/ RACIN

Voor al wat racing is lopen de inschrijvingen dit jaar via onze nieuwe racing website www.motorsportschool-racing.com

Het is voor de meeste rijders ( en voor ons ) een beetje wennen aan de nieuwe manier van werken maar alle verandering is een beetje moeilijk. Mochten er vragen of suggesties zijn bij de nieuwe website laat het ons a.u.b. weten dan kunnen wij met jullie feedback de site nog beter maken.

-          SHORT ENDURANCE : tijdens 4 donderdagen ( open geluid ) organiseren we in Zolder op het einde van de dag een short endurance over 2 uren. Teams bestaan uit 2 piloten en 3 pitstops zijn verplicht. Er zijn 5 trainingssessies van 20 minuten en een endurancerace over 2u 

195€ per rijder ( 380€ per team )

-          VAN ZON SPRINT SERIES : 4 events op donderdag zonder geluidsbeperking                                 2 trainingen van 25 minuten + 2 wedstrijden

Opdeling in CUP ( vliegende start ) en SUPERCUP ( start met de lichten )

195€ per race

-          ENDURANCE 4 FUN is de gezamenlijke noemer voor kampioenschappen : 90’s Endurance Cup, TwinTripleSingle Cup en de 300 Endurance Cup.

Wedstrijden worden gereden in Zolder, Zandvoort, Assen en Croix-en-Ternois

Prijzen vanaf 500€ per team

 

3/ LICENSE PLATE ONLY @ ZANDVOORT op maandag 16 april

In samenwerking met KicXstart organiseren dit jaar 3 circuitdagen. Op de eerste circuitdag van maandag 16 april organiseren we hier een “license plate only”. Dat wil zeggen dat we op deze dag één sessie voorbehouden aan rijders die met de motor over de openbare weg naar Zandvoort komen om het circuit te ontdekken. Wij voorzien hiervoor ook de nodige begeleiding.

4/ RESTYLING NIVEAU 1+

Dit jaar gaan we een kleine restyling van het Niveau1+ doorvoeren waarbij we een iets meer persoonlijke begeleiding door de instructeurs voorzien. We rijden nog altijd 5 sessies van 20 minuten

5/ IDM ZOLDER

Van 6 tot 8 juli zijn de grote jongens van het IDM weer te gast in Zolder. Kruis dit weekend van de hoogmis van de Belgische snelheid alvast aan in je agenda. Het is altijd weer de moeite om dit van dichtbij mee te maken.

Bericht van 8/03/2018
Omschrijving Van Zon Sprint Series Club MET