Headlines

nieuws augustus

Het eerste deel van de zomervakantie zit er weeral bijna op en het goed weer houdt blijkbaar nog een tijdje aan dus dan zijn we hier met wat leuke circuitafspraken…

We sluiten juli af volgend weekend in Croix-en-Ternois. Op het leuke circuit in Noord-Frankrijk rijden we 2 dagen zonder geluidsbeperking. Dit in combinatie met de mannen van de Endurance 4 Fun die op zaterdag en zondagavond een wedstrijdje rijden over 90 minuten. We rijden in 3 groepen die ieder 5 sessies van 20 minuten rijden.

De maand augustus beginnen we met een cursusdag Niv2 en Advanced Riding Training op vrijdag 2 augustus gevolgd door een dagje vrij rijden op zaterdag 3 augustus.

Vervolgens nemen we een klein pauze omwille van de 24-Uren van Zolder voor auto’s.

Naar het einde van de maand toe, wanneer jullie allemaal terug zijn uit vakantie, hebben we dan weer een mooi gevarieerd programma :

Zaterdag 17 en zondag 18 augustus            Vrij rijden                                      Mettet ( originele uitlaten )

Donderdag 22 augustus                                Van Zon Sprint + vrij rijden           Zolder ( open uitlaten )

Maandag 26 augustus                                   Niveau 1 en 1+ en vrij rijden        Zolder ( originele uitlaten )

Donderdag 29 augustus                                Short Endurance + vrij rijden       Zolder ( open uitlaten )

Vrijdag 30 augustus                                        Niveau 2 en A.R.T + vrij rijden     Zolder ( originele uitlaten )

 

TECHNISCH CONTROLE

De nieuwe uitbatingsvergunning van Circuit Zolder die het geluidsniveau van 95 dB naar 98 dB heeft gebracht heeft jammer genoeg ook nadelen. Zo is er bijna absolute motorstilte tot 09u00. Dit heeft tot gevolg dat je je motor niet meer naar de technische controle mag rijden.

Om frustraties ’s morgens te vermijden adviseren we iedereen om even aan de technische  controle te passeren net vooraleer je de eerste keer de baan op gaat. Zo hoef je je moto niet te duwen naar de TC.

 

Bericht van 22/07/2019


Motorsportschool Racing 2019

www.motorsportschool-racing.com

AMATEUR RACES … JUST 4 FUN !

 

Beste vriend(in)

Sinds 25 jaar bieden we met Motorsportschool Zolder races aan voor de amateur rijder.                       En dat doen we ook dit jaar weer.

De bedoeling is om de vrij rijders uit de snelle groep de mogelijkheid te bieden een stapje verder te gaan en zich te meten met andere snelle rijders in een leuke vorm van competitie. We hebben helemaal niet de ambitie om een topcompetitie te zijn met veel te veel regeltjes maar een competitie waar de funfactor voorop staat.

En daarvoor hebben we 3 verschillende competities :

VAN ZON SPRINT SERIES

Het is de meest gemakkelijke vorm van motorsport die er is. Piloten melden zich aan, halen ’s morgens hun transponder op en na de briefing zijn ze klaar voor een heerlijke dag motorsport.

De piloten hebben bij inschrijving de keuze tussen de wedstrijdformule CUP en SUPERCUP waarbij de rijders uit de SUPERCUP de wedstrijd starten met een GP-Start d.w.z. met de lichten. De rijders uit de CUP niet ! De rijders rijden 3 trainingen van 20 minuten en 2 wedstrijden over 9 ronden.                                                       

Opgelet : maximaal 40 plaatsen beschikbaar in 2019 !

Op de dagen van de Van Zon Sprint Series is er op Circuit Zolder GEEN GELUIDSBERPERKING wat het allemaal nog net iets leuker maakt !

Het reglement is net 1 A4’tje groot en vraagt alleen de elementaire veiligheidsvoorschriften en een degelijk startnummer.

De dagen van de Van Zon Sprint Series worden ’s avonds afgesloten op het terras van de OTO-BAR met een podium waarbij zowel SUPERCUP als CUP nog eens worden onderverdeeld in de klasse 600 en de klasse SUPERBIKE.

SHORT ENDURANCE

Short Endurance zijn korte endurance-wedstrijden die doorgaan op het einde van de donderdagtraining.  Per team zijn er 5 trainingen van 20 minuten voorzien + een wedstrijd van 2 uren op het einde van de dag.                                                                                                                                              Teams bestaan uit 2 rijders die elk met hun eigen motor rijden. Er moet verplicht 3 keer gewisseld worden. Er zijn geen speciale vereisten aan de motorfiets.. Er is ook hier GEEN GELUIDSBEPERKING.                                                SHORT ENDURANCE is een rijderskampioenschap d.w.z. dat er punten worden toegekend aan iedere rijder. Je hoeft dus niet iedere wedstrijd met dezelfde teammaat te rijden.         

ENDURANCE 4 FUN

De Endurance 4 fun is ook een endurance-kampioenschap maar wordt gereden met “young-timer motoren” ( 90’s endurance cup ) of met 1-2-3 cilindermotoren van het type “naked-bike” ( TTS-Cup ). In de 90’s Cup worden 600cc-motoren toegelaten tot bouwjaar 2004 en +600-motoren tot 2002.             In de TTS-Cup is er geen beperking van het bouwjaar.

Teams bestaan uit minimum 2 en maximum 3 piloten. De wedstrijden worden gereden in Zolder, Zandvoort en Croix. Voor de races in Zolder en Zandvoort is er een dB-beperking.    

ADVANCED RIDING TRAINING

Wil je nog tips and tricks van onze Motorsportschool-racepiloten voor je aan de wedstrijden begint dan kan je altijd terecht in onze ADVACED RIDING TRAINING cursus in Zolder waar piloten zoals Nicky Dewit, Wim Vandenbroeck en Werner Damen jullie de finesse van het hard gaan bijbrengen.       

REGLEMENTEN - INFO

Alle info, regelmenten en inschrijvingen via www.motorsportschool.com

Verdere info -> 0475/23.04.95

We sluiten alle wedstrijddagen af met een leuk podium en een biertje in de OTO-BAR ! Tenzij we in Croix of Zandvoort zijn … J

Go on … take your riding skills on step beyond what you are use to and go …. RACING !!!

Het Motorsportschool Team                                                       

Bericht van 22/04/2019
Omschrijving Van Zon Sprint Series Club MET