Cursusaanbod

Of je nu bij de basis wil beginnen of al een ervaren circuitrijder bent, Motorsportschool Zolder heeft de cursus voor jou.

Ons cursuspakket begint bij niveau 1 voor de beginnende rijder of voor de motorrijder die wel eens wil proeven van het ciruitrijden in veilige omstandigheden.
We bouwen onze cursussen verder op naar niveau 1+ waarbij je al kan proeven van het vrij rijden.

NIVEAU1

Altijd al gedroomd om met je motor op circuit te rijden maar je durft eigenlijk niet goed ? Dan is het niveau 1 jou op het lijf geschreven.

Tijdens een volledige dag op circuit brengen we jou de basisbeginselen bij van het sportief motorrijden. Dit alles uiteraard in de meest veilige omstandigheden.

We beginnen ‘s morgens met een briefing om ons daarna klaar te maken voor de eerste van in totaal 5 sessies circuitrijden. Deze circuitsessies worden afgewisseld met 3 theoriesessies waarbij de nadruk ligt op zitpositie op de motor, rijlijnen en remtechniek.

Alle circuitsessies worden steeds gereden onder begeleiding van 2 instructeurs per groep van 10 rijders. Dit geeft ook de mogelijkheid aan de instructeurs om alvast wat individuele bevindingen te delen met de deelnemers aan het niveau 1

Tijdens deze dagen laten we een gore tex pak dat aan elkaar geritst kan worden toe. Wij raden wel een lederen pak aan met rugbeschermer. Jeansbroeken worden niet toegelaten.

 

NIVEAU 1+ Zolder

Zelfs al kan je na niveau 1 een beetje sportiever met je motor over het circuit dan nog voelen de meeste zich niet helemaal op hun gemak om deel te nemen aan het vrij rijden.
De niveau1+ cursus is daarom DE ideale voorbereiding op het vrij rijden. Het concept is gebaseerd op dat van niveau1 maar het tempo wordt wat opgetrokken.

Ook hier zijn er 5 circuitsessies voorzien die worden afgewisseld met 3 theoriesessies. De eerste 3 sessies worden gereden MET instructeur en de laatste 2 sessies ZONDER instructeur… dus echt vrij rijden. De instructeurs blijven uiteraard wel de ganse dag ter beschikking van alle rijders.
Voor de cursus niveau 1+ gaan we ervan uit dat iedere deelnemer de basisbeginselen van het circuitrijden zoals aangeleerd tijdens niveau 1 onder de knie heeft.
Tijdens niveau 1+ leggen we de nadruk op het bijschaven van de rijlijnen, het focussen op de rempunten en het inhalen van andere deelnemers.
Je dient te beschikken over een lederen pak (één- of tweedelig) om deel te nemen. Gore Tex en jeansbroeken worden niet toegestaan. Wij raden wel het gebruik aan van een rugbeschermer.

Na een cursus niveau 1 en 1+ kan je aan de slag met het vrij rijden minder snel. Hier ga je je opgebouwde ervaring nog verder uitbreiden en proberen toe te passen wat je geleerd hebt.

Merk je dat je tegen je grens zit en wil je toch bijleren? Dan staan we klaar voor je met niveau 2.
Hier ligt de nadruk op een meer individuele begeleiding en zorgen de instructeurs ervoor dat je een antwoord krijgt op je vragen.

NIVEAU 2 Zolder

Als je tijdens het vrij rijden  in de minder snelle groep rijdt en je wil je rijstijl en je rondetijden verbeteren dan moet je eens niveau 2 volgen.
Per 5 rijders krijg je één instructeur toegewezen die je de ganse dag begeleidt en je met raad en daad bij staat.
Tijdens niveau 2 worden er 5 sessies van 20 minuten op circuit gereden.

Aangezien de groepen veel kleiner zijn, zijn de aanwijzingen van de instructeurs tijdens niveau 2  veel persoonlijker. Daardoor zult u nog sneller vorderingen maken.

De meeste deelnemers aan deze cursus kunnen daarna de overstap maken naar de snelle groep van het vrij rijden.

 

Je dient te beschikken over een lederen pak (één- of tweedelig) om deel te nemen. Gore Tex en jeansbroeken worden niet toegestaan. Wij raden wel het gebruik aan van een rugbeschermer.

 

 

 

Niveau 2 is niet de eindhalte. Heb je al wat ervaring op het circuit of ben je zelfs iemand die af en toe een race mee doet, dan kan je je kennis nog verder uitbreiden tijdens een ART cursus. Hier zorgen onze race piloten ervoor dat je in kleine groepen de laatste details kan bijwerken.

Advanced Riding Training (ART)

De Advanced Riding Training is er voor de piloten die normaal meerijden in de snelle groep van het vrij rijden of al deelnemen aan onze races of andere wedstrijden.

Wil je je chrono’s merkelijk verbeteren, veel later remmen en nog sneller op de gas ? Ben je het beu dat die andere rijder op dezelfde motor net iets sneller is dan jou … dan moet je de ART volgen !

Ideaal gezien moet je rondjes kunnen draaien in minder dan 1’55’’ om te kunnen deelnemen aan de ART.

Er worden kleine groepen gemaakt die ook 5 sessies van 20 minuten het circuit op gaan.

Wim Van de Broeck, Nicky Dewit, Bastien Mackels, Pepijn Bijsterbosch zijn enkele van de TOP-instructeurs die zich over jullie zullen ontfermen in de ART.

Je dient te beschikken over een lederen pak (één- of tweedelig) om deel te nemen. Gore Tex en jeansbroeken worden niet toegestaan. Wij raden wel het gebruik aan van een rugbeschermer.

 

 

 

Private coaching

Vanaf 2020 wil de Motorsportschool nog een stapje verder gaan in zijn programma van opleidingen.
Tijdens de dagen Niveau 2 en ART bieden we de mogelijkheid om private coaching te reserveren.

We vertrekken hier van onze zelfde basis die we al jaren toepassen nl beter, sneller en veiliger op circuit leren rijden.
Het voordeel van Private Coaching? Je hebt de mogelijkheid om de hele dag de instructeur volledig voor jou te hebben. Geen groepsdruk of angst om vragen te stellen. De instructeur kan alle focus op jou leggen en jij kan gedurende dag je problemen op het circuit aankaarten.
Dit maakt dat we meer kunnen bereiken in het verbeteren van je lijnen en zithouding.

Afhankelijk van je niveau werken we een programma af gedurende de dag. Of je nu 1.45 rijdt, of die magische grens van 2 minuten wil breken op Zolder, alles is mogelijk. Belangrijk is dat je aangeeft wat je doelen zijn.

Tijdens de dagen Niveau 2 / ART zitten we met een beperkte groep op het circuit waardoor we tijdens elke sessie plaats en tijd hebben om op verschillende punten te werken. Tijdens de 5 sessies van de dag bekijken we volgende punten:

  • Zithouding en bewegen op de motor
  • Kijktechniek
  • Bochtentechniek
  • Rijstijl
  • Acceleratie en remmen
  • Individuele vragen

De Private instructor heeft een camera ter beschikking op de motor die de sessies kan vastleggen. We kunnen je filmen terwijl we achter je rijden, of filmen terwijl we voor je rijden. Of we monteren de camera op jouw motor

Na elke sessie bekijken we beelden en gaan we dieper in op je vragen of problemen op het circuit.

De coaching kan je individueel boeken of samen met vrienden (max 3 personen per groep) en bedraagt 1.200 eur per dag.

Beeldmateriaal krijg je mee op het einde van de dag.

We voorzien voor de cursist een aparte plaats in de pitbox en water en lunch.

Je dient te beschikken over een lederen pak (één- of tweedelig) om deel te nemen. Wij raden wel het gebruik aan van een rugbeschermer.

Coaching onder de 1.40 op zolder wordt nog niet aangeboden.

Wil je andere dagen private coaching (bijvoorbeeld tijdens niveau 1+) gelieve hiervoor te mailen naar ben.stuyck@drivingforce.be