Headlines

2018

Zoals ieder jaar weer wanneer kerstmis in zicht komt … onze circuitkalender is klaar                          

2018 wordt een speciaal jaar omdat de Motorsportschool een feestje te vieren heeft … ! Motorsportschool Zolder bestaat volgend jaar 20 jaar en dat gaan we samen met jullie vieren.

We gaan dat doen door op het einde van het jaar een groot Motorsportschool-feest te geven. De locatie en de datum wordt snel bekend gemaakt. Tijdens deze feestavond gaan we diverse leuke kadoos verloten onder de aanwezigen. Maar als kerst op de taart verloten we die avond … een BMW S1000RR circuitmotor !!! Iedere keer als je komt rijden ontvang je een tombolakaart. Deze moet je goed bijhouden want met deze kaart kan je tijdens het feest de BMW S1000RR winnen.     Dus … hoe meer je komt rijden hoe meer kans je hebt de BMW te winnen. Ook tijdens het jaar gaan we nog diverse leuke acties doen om onze verjaardag te vieren. Dus hou onze website en FB goed in het oog.   

                                              20” will be the magic number this year !

What’s new in 2018 ?

Wat betreft de opleidingen Niveau 1, Niveau 2 en Advanced Riding Training ( A.R.T ) blijft alles bij het oude. Het Niveau 1+ krijgt een restyling waarbij de rijders een meer individuele begeleiding krijgen. Bovendien hebben we ons aanbod “vrij rijden met open uitlaten” uitgebreid. 

De grootste verandering zit ‘m in ons aanbod aan races …

We stoppen met de Club MET en de No Budget Cup maar we vervangen deze door 2 nieuwe initiatieven : SHORT ENDURANCE en de ENDURANCE 4 FUN

De ENDURANCE 4 FUN is een echt endurance-kampioenschap maar wordt verreden met iets minder courante motoren. Echt iets voor de fun !                                                                                                            

Het kampioenschap bestaat uit 3 klassen :

90’s Cup : motoren met bouwjaar tussen ‘90 en ’99 verdeeld in 600cc en +600cc waar piloten met 1 motor rijden

Triple/Twin/Single Cup : Triple-, Twin- of Mono-cylinders waarbij piloten ofwel met 1 motor rijden ofwel ieder met eigen motor. De keuze is vrij. Deze klasse staat open voor viertakt-één- twee of driecilinders met een cilinderinhoud van meer dan 500cc die als naked bikes geproduceerde werden vanaf 1990.

                300 Cup : 300cc motoren waarbij de piloten elk met hun eigen motor rijden

Dit kampioenschap bestaat uit 6 wedstrijden waarvan er 2 worden gereden in Zolder, 2 in Zandvoort, 1 race in Assen en 1 in Croix. Wedstrijden duren tussen de 150 en de 180 minuten. Hier wordt er enkel met originele uitlaten of uitlaten met dB-killer gereden.

 

SHORT ENDURANCE zijn endurance-wedstrijden die doorgaan op het einde van de donderdagtraining. Er worden 5 trainingen van 20 minuten voorzien en een wedstrijd over 2 uur. Teams bestaan uit 2 rijders die elk met hun eigen motor rijden. Er moet verplicht 3 keer gewisseld worden. Er zijn geen speciale vereisten aan de motorfiets. De 4 races worden in 2018 allemaal in Zolder gereden. Er is geen geluidsbeperking.
SHORT ENDURANCE is een rijderskampioenschap d.wz. dat er punten worden toegekend aan iedere rijder. Je hoeft dus niet iedere wedstrijd met dezelfde teammaat te rijden.

De VAN ZON SPRINT SERIES blijven onveranderd. Er zijn 4 wedstrijddagen in Zolder. Iedere wedstrijddag bestaat uit 2 trainingen van 25 minuten en 2 wedstrijden over 9 ronden. Er kunnen GEEN schrapresultaten in rekening gebracht worden … dus alle races tellen. De wedstrijden worden gesplitst in SUPERCUP ( staande start ) en CUP ( vliegende start ).

Op het einde van het seizoen worden de punten uit de SHORT ENDURANCE en de VAN ZON SPRINT ook nog eens opgeteld en zo bekronen we de OVERALL MOTORSPORTSCHOOL CHAMPION !           Voor deze grote kampioen voorzien we een vette prijs !

Al onze races zijn bedoeld om de snelle amateurrijder een volgende stap te laten zetten in het veilig beoefenen van zijn hobby. Rijders die de snelle groep uit het vrij rijden zijn ontgroeid kunnen hier hun gading vinden zonder meteen naar een veeleisende competitie te moeten gaan.                    RACING MUST BE FOR FUN @ MOTORSPORTSCHOOL ZOLDER !!

Meer nieuws omtrent de Motorsportschool Race Kalender volgt snel in een newsletter.

Wil je het volledig reglement van de races gelieve dan te mailen naar info@motorsportschool.be

Inschrijven voor de circuitdagen kan vanaf vandaag !

Wil je voor de kerstdagen nog een KADOOBON om onder de boom te leggen ? Deze kan je reserveren via de website onder de button “WAARDEBON”. De waarde van deze bon kies je zelf.

Het Motorsportschool-team wenst u een hele fijne eindejaarsperiode en dat de zon snel weer mag beginnen schijnen…

CU@Zolder

 

Bericht van 10/12/2017